Hoe werkt het?

De Evac + Chair is erg simpel in gebruik. Toch is het verstandig om alles een keer voor te laten doen, en uit te laten leggen aan meerdere personen. Zo voorkomt men problemen bij het gebruik. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst!

Bij de aanschaf van de Evac + Chair is een instructie aanbevolen. Deze wordt gegeven in het eigen trappenhuis. Door deze instructie, die aan maximaal 8 personen tegelijk gegeven wordt, raakt men vertrouwd met het gebruik van de Evac + Chair. Een goed gebruik zorgt tevens voor een minimale belasting voor de inzittende. Zoals hierboven al aangegeven, is het erg belangrijk om eerst zelf te oefenen. Na de korte inleiding, instructies en demonstratie mag men zelf aan het werk gaan. Uiteraard wordt men daarbij begeleid door één van onze Evac + Chair experts.

Dat de instructie in het eigen trappenhuis gegeven worden, is erg nuttig. Immers, niet elk trappenhuis is hetzelfde, en krijgt men dus te maken met verschillende materialen van de trappen, hellingshoeken en draaihoeken. Aan het eind van de training heeft men voldoende kennis in huis om goed uit de voeten te kunnen in het eigen trappenhuis. Periodiek trainen is aanbevolen, omdat een evacuatie namelijk niet regelmatig nodig zal zijn, waardoor de kennis langzaam kan verdwijnen.